Amerikai palacsinta2014.03.03. 10:11, matsuket
Igaz, hogy én a tipikus túrós/kakaós palacsintát szeretem a legjobban, de tegnap megpróbálkoztam egy adag amerikai palacsinta elkészítésésvel. Könnyű elkészíteni, és igazából nem is rossz. :) Egy próbát mindenféleképpen megér!
Hozzávalók
40 dkg liszt
10 dkg vaj
6 dl tej
2 dkg sütőpor
2 tojás
só
Elkészítés menete:
A vajat melegítsd meg annyira, hogy könnyen tudj vele dolgozni, majd a lisztet, a sütőport, a tojásokat és az immáron lágy vajat egy csipet sóval keverd sima masszává. Lassan keverd hozzájuk a tejet, és így már kész is van az alaptésztád. Egy serpenyőben, nem túl magas fokozaton, tehát inkább lassú tűzön süss kis korongokat a masszából. Ha ezzel megvagy, már csak annyi a dolgod, hogy kitaláld, mivel is szeretnétek enni.
Forrás

Csörögefánk2013.08.27. 10:01, matsuket
Szép, borús napot mindenkinek! :) Most egy pofon egyszerű és finom receptet hoztam nektek. A csörögefánkot és a szalagos fánkot általában farsangkor szokás sütni, de ezzel most nem foglalkoztam. Nagyon finom lett, mondjuk én nemigazán szeretem a lekvárt, ezért azt mellőztem így csak porcukrozva ettem. Itt is a leírás:
HOZZÁVALÓK
A fánkhoz:
- 250 g búzaliszt (BL55)
- 150 ml tejföl (20%-os)
- 2 g porcukor
- 50 g vaj
- 3 db tojássárgája
- 1 csipet só
A sütéshez:
- étolaj
A díszítéshez:
- 150 g porcukor
Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyagosra dagasztjuk a tésztát - könnyebb, ha az asztalon dolgozzuk ki a tésztát. Ezután csomagoljuk be, és 10-15 percre tegyük hűtőbe.
A tésztát vékony liszten kb 3 mm vastagra nyújtjuk, majd négyszögekre vágjuk rádlival, és a közepén egy hosszanti bemetszést ejtünk.
Most a négyzeteket forgács alakra formázzuk úgy, hogy az egyik sarkát áthúzzuk a bemetszésen.
Ha mindegyiket megformáztuk, a forró olajban kis adagokban, egyszer forgatva készre sütjük a fánkokat. Figyelem! Fontos, hogy az olaj kellően forró legyen, valamint hogy ne süssük sokáig a fánkokat, mert kiszáradnak! Szép aranybarnára kell csak sütni őket.
A kisült fánkokat még melegen jól leporcukrozzuk. Cukrozás közben forgassuk a fánkokat, hogy minden oldalukat befedje a cukor.
Most ennyit akartam, később még jelentkezem. További szép napot nektek! :)
Incsi-fincsi gofri~2013.07.04. 18:41, matsuket
Helló, üdv néktek Földlakók! Hogy s mint vagytok? Strandról strandra jártok ebben a jó időben? :) Nekem a mai napom, ugyan úgy mint a hét többi napja is borzalmasan telt. Délután három óra után értem haza a munkából. Egyszerűen még mindig annyira taszít az egész környezet, a többi munkatárs undok és bunkó viselkedése úgyszintén. Nem tudom meddig fogom bírni, de az biztos: nem akarok megbolondulni és lelki sérült lenni.
Na, de vége is a panaszkodásnak, amúgy sem szokásom. :) Mint ahogy azt már említettem három után értem haza. Ledobtam a cuccaimat és nekiláttam gofrit sütni. Szerencsére van egy jól bevált receptem, aminek a tésztáját körülbelül öt perc elkészíteni, egyedül a sütés egy kicsit hosszadalmas. De hát a türelem rózsát terem ugyebár. :) Íme a recept és egy pocsék minőségű kép (Olvasd tovább a bejegyzést ;) >>

Negyven fokban sütőt gyújtok2013.06.20. 15:53, matsuket
Helló-belló, hogy viselitek a meleget? Nehezen igaz? Várom már a hétvégét, hogy egy kicsit lehűljön a levegő, áh nagyon jó lesz! Reggel jó korán keltem, igazából nem tudom miért. Egyszerűen hat órakor kipattantak a szemeim és utána már nem is tudtam visszaaludni.
Nyolc körül bementem a városba, mert volt egy kis dolgom. Vagyis nem is annyira kicsi, mert tíz után értem haza (Értem? Inkább estem be a hűvös házba). Amit akartam azt természetesen nem sikerült elintéznem, de véletlenül összefutottam legjobb barátnőmmel, aminek nagyon örültem (Ő Ajulis, akit a fürdőruhás bejegyzésemben már említettem). :) Na szóval hazaértem, ledobáltam a cuccaimat és csináltam egy hatalmas pohár hideg limonádét. Jó savanyúan, semmi cukorral. ♥ Leültem a gép elé, meghallgattam a reggeli Morning Show azon részeit, amiket nem volt módom élőben hallgatni, szóval sziesztáztam picit ~
Délután pedig egy hirtelen ötlettől vezérelve nekiálltam pogácsát sütni. Igen, a plusz 40 fokban sütőt gyújtottam ami csak úgy ontotta magából a meleget. Igazi szaharai forróság volt a konyhába de megérte, mert isteni pogik készültek. :) Nagyon egyszerűen elkészíthető (Jó, mondjuk nem ilyen melegben...) és tényleg nagyon fincsi. A rövidke receptjét ITT elolvashatjátok.
~ Más. Nem tudom, feltűnt-e valakinek, de oldalt csináltam két új modult + egy bővebb ismertetőt magamról matsuket - A menü néven. Ha gondoljátok nézzétek meg és olvasgassatok picit, nem sok az egész amúgy. :)
Rendibendi, végigolvasva azt hiszem csak ennyit akartam. Most búcsúzom, legyetek jók, ha kimentek legyen rajtatok szalmakalap! Fő a biztonság. ;) Sziasztok!
Később~
A menüt ezentúl a fejlécen találjátok. Főoldal, Odd girl, Twitter, Ask.fm - ezek közül a menüpontok közül tudtok választani. :)

45. bejegyzés2012.08.27. 18:29, matsuket
2. recept
Sziasztok! Délután megint elkapott a sütési láz, úgyhogy össze is dobtam egy egyszerű és finom ribizlis lepényt. :) Ha valakit esetleg érdekel, leírtam a receptjét és egy képet mutatóba is hoztam (élőben jobban néz ki, higyjétek el :D).
TÉSZTA:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 6db tojás sárgája
- kevés tejföl (egy evőkanálnyi kb.)
- 3/4 zacskó sütőpor
KRÉM:
- 6 db tojásfehérje
- 30 dkg porcukor
- 50 dkg ribizli
A tészta alapanyagaiból puha tésztát készítünk és a gáztepsi aljába tesszük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és hozzáadjuk a cukrot és a ribizlit (fagyott állapotban). Ezt a masszát a tészta tetejére simítjuk és közepes tűznél megsütjük.

Oldalt a chat alatt található egy új menü Recept ajánló névvel. Értelem szerűen receptajánlókat fogok írni, most a ribizlis lepény ajánlóját olvashatjátok. :)
Most megyek is, nektek pedig további szép délutánt! :)
|